lunes, 31 de octubre de 2011

Hem pasat el dia a Teoantihuacan...la veritat que per ser una civilització del 400 ac fins el 700 dc aquest espai que sols era
religiós és enorme....
estem cansats i començem a estar morenos....

Demà marxem de la urbe a celebrar
lanoche de los muertos a Patzcuaro...els bitllets d'autobusos no son gebs baratos-

domingo, 30 de octubre de 2011

Finalment cap a l'hotel


Després d'unes 7 hores fent el guiri, hem decidit retirar-nos; hem menjat en els bars del mercat, ens hem fet una idea de la gent, hem contribuit a la globalització, utilitzat el metro, hem fet cultura, gaudit del sol i sobretot escoltar parlar aquesta gent que està prou curiós i divertit.

Un bon primer dia....sembla que això promet
Petots i demà a veure les pedres d'aquells tios...els azte....bé els de les plumes.

Entre mercat i menjar...i sobretot caminar


Seguiem caminant mirant l'acampada, que es barrejava amb milers de persones que passaven el seu diumenge a la tarda, quan ens hem sentat a escoltar una xerradad oberta sobre el neoliberalisme.....bé jo buscava descansar els meus peus..però interessant poder escoltar les mateixes queixes arreu del món....aixó si els participants no eren de lamateixa tipologia que la gent que venia pel carrer, no semblaven dels 10 milioins d'indis que malviuen en aquesta urbe.

Globalització i altres "va por ti Justo"


Al arribar a quest barri que es diu.....Coyocan i on esta el museu-casa de la bigotis ( Frida), hem observat un barri més residencial i trànquil...casetes petites icotxes sempre cotxes en caravana sigui on sigui. Per això el metro esdevé un transport ràpid, segur i efectiu, i barato 3 pesos. Dons entre mercat i mercat ens hem trobat l'acampada dels indignats d'aquí com u sentiu els perro flautesw Mexicans. Estaven en un parc com si fos la ciutadella amb més ciment...però igualets.

Seguim visites ..ara amb metro


Anant al metro per canviar de barri i viure d'aprop la vida mexicana amb els seus mercats (artesania i de tot...bé no sé com anomenar-ho..hi havia de tot) hem vist com aquí algunes empreses privades i autonoms no tenen problema per patrocinar el seu negoci......Al principi m'hi flipat i he pensat que tenia hamburgueses dins la caixa......doncs no és una "limpiabotas" molt honrat i amb visió de futur.

Vista Cultural pel primer dia



Seguim la visita, cada cop més gent i calor...entrem al palau Nacional...on ens obliga ha treuren's les ulleres de sol, uns policies bastant ben armats que estan per arreu. Un cop dins ens topem amb els murals del Rivera, aquell que maltratava a la Frida per no afeitar-se....bé em sembla. Són una enormes i molt guapos, son perfectes per fer una ràpida ullada a la història d'aquest país; que potser és la més completa i rica d'Amèrica i no té res d'envejar a altres monstres històrics europeus.
He fet una cutre panoramica perqué la mireu...és sense flaix....els policies em seguien d'aprop.....potser feia pinta de narco...o els hi agradaba el meu perfum...jejejejeje

Cada cop més a to

La plaçadel Zòcalo és un espai perfecte per tenir el primer contacte amb aquest país, i sobretot aquesta ciutat. Com bon lloc de turisme està ple de venedors de tot, mercadillo, de pedres com diu algú històriques i sobretot de Mexicans...molts mexicans de qualsevol tipus que miran de guanyar-se la vida.

La calor comença a apretar

Al principi hem estat al Zòcalo, una enorme plaça dura on s'hi troben els poders fàctics de tota la vida...és a dir està el Palau nacional (govern) i la catedral (esglèsia), La temperatura s'enfila rapidament de 9 graus a les 9 del matí a les 12 estem a 24,,,aixó puja ràpid...i després baixa a la nit fins a 4....clar estem a 2000 metres.

Ja estem a Mexico Cabrones


Avui ens hem lleva d'hora després del llarg i esgotador viatje d'ahir, 11 3o hores Madrid DF. I hem anat a visitar el vcentre històric d'aquesta megaurbe. Segons la gent d'aquí, que és amable i tranquila son 25 milions.

Una pasada, des de l'avió quan aterres al mig de la ciutat tot alló que veus a l'horitzó és ciutat, Una veritable vajanada.

Nosaltres estem a un hotelet al centre històric, que sembla molt colonial i net. Recorda a altres ciutats de caire colonial com el centre baixo de lisboa.

lunes, 17 de octubre de 2011

VIVA MEXICO CABRONES

Com podeu llegir estic preperant el meu nou viatge pel món deprés de bastants dies.
Serà a Mèxic i miraré de compartir les fotos i les experiències del viatge amb tots vosaltres. Com que el Blog servirà perquè la Karol i jo poguem explicar als nostres el viatge mirarem que sigui el màxim divertit i complert possible.

Un Petonet a tots i a disfrutar